Nieuwe stoelen, zelfde ambiance!

donderdag 12 september 2013

De Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg is de afgelopen zomer grondig gerenoveerd. Door het vele gebruik en het daardoor verminderde zitcomfort waren o.a. onze stoelen hard aan vervanging toe. Wat is er allemaal aangepakt?

  • Alle stoelen zijn vervangen, het zitvlak is langer en de ondersteuning voor de rug is verbeterd
  • De beenruimte op o.a. de eerste rij van het eerste balkon is waar mogelijk verbeterd
  • De vloerbedekking is in de zaal en op het balkon vernieuwd
  • Er is een 4e rij stoelen bijgekomen op het eerste balkon
  • De zichtlijnen zijn geoptimaliseerd door betere positionering van de stoelen
  • De oorspronkelijke plafondverlichting is in ere hersteld waardoor de prachtige schilderingen op het plafond een nog beter uitgelicht kunnen worden. Dit is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting

Omdat er van oudsher grijze stoelen in de Koninklijke Schouwburg horen, hebben we er bewust voor gekozen om deze typisch grijze stoelen te behouden. De nieuwe stoelen lijken veel op de oude, omdat we gebruik hebben gemaakt van dezelfde leverancier. De Grote Zaal is dus compleet vernieuwd, maar heeft nog steeds de Koninklijke uitstraling en ambiance die u gewend bent!